2008. október 31. 08:29

A pénzügyi válság miatt klasszikus létszámleépítésre ugyan nem kényszerül magyarországi gyáraiban a Philips, de nem hosszabbította meg lejáró szerződéseinek egy részét a munkaerő-kölcsönző cégekkel, ez mintegy négyszáz főt érint – mondta el a Világgazdaságnak Benedikt Laux, a Philips regionális és egyben magyarországi vezetője.

Ami az itteni piaci lehetőségeket illeti, a szórakoztatóelektronikai termékek területén nyomott kereslettel lehet számolni, még úgy is, hogy a tévépiac épp a digitális átállás szakaszába került.

A társaság Székesfehérváron szórakoztatóelektronikai, Tamásiban világítástechnikai eszközöket gyárt, és a szezonális kereslettől függően bérel saját alkalmazottain felül további dolgozókat.

Jelenleg a legtöbb cég amiatt kerülhet nehéz helyzetbe, mert nincs, aki megmondja, mit hoz a jövő, s éppúgy tanácstalanok a piackutatók, mint más elemzők – mondta el a Világgazdaságnak a vezető.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.