1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb rekordot dönthet a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) támogatásával Magyarországra tervezett befektetések értéke az idén, az összeg kétharmada az autóiparhoz kapcsolódik - írta csütörtökön a Világgazdaság.

Adataik szerint a HIPA 2016-ban 2,3 milliárd euró értékű beruházásról hozott döntést 41 projekttel, míg tavaly 1,4 milliárd eurónyi beruházást és 67 projektet hozott az ügynökség.

Ahogy tavaly, úgy idén is az autóipar dominált: a 16 járműipari beruházással, ez a szegmens a tőke és létrehozott munkahelyek kétharmadát fedte le. A gazdasági napilap megjegyezte, hogy a dominancia a Mercedes 1 milliárd eurós, újabb kecskeméti beruházása nélkül is erős.

Ilyen autókat gyártanak Kecskeméten

Az autóipar mellett a Világgazdaság szerint a szolgáltatóközpontok létesítése jelentős, hét ilyen beruházásról állapodott eddig meg a HIPA. Megjegyezték ugyanakkor, hogy az ügynökség teljesítménye a működőtőke-beáramlási számokban egyelőre nem mutatkozik meg, a korrigált nettő tőkebefektetési egyenleg is rekordalacsony volt, alig haladta meg az egymilliárd eurót.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!