2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A fejlesztési tárca frissítette a támogatói szerződések listáját, ebből szemezgettünk.

2017 március végéig mindössze 3 hónap alatt 56,9 millárd értékben kötött támogatói szerződést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium különféle sportberuházásokkal kapcsolatban - derül ki a kormany.hu-n közzétett dokumentumból.

Az összeg több mint a duplája annak, amit egy évvel ezelőtt az első három hónapban költöttek hasonló célokra, pedig akkor a vizes világbajnoksággal kapcsolatos beruházások megépülését is támogatta Seszták miniszter tárcája.

Idén eddig a legtöbbet a Magyar Labdarúgó Szövetség kapta az általa megvalósítandó sportfejlesztésekre, 16,5 milliárd forintot. Ettől nem sokkal marad el a Magyar Kézilabda Szövetségnek juttatott összeg, 14,65 milliárd forint. 10 milliárdot kapott a Fradi a népligeti sporttelep fejlesztéséhez. 9,7 milliárdot adtak Sesztákék a kormánydöntés értelmében a Szeged-Csanádi egyházmegyének a Szegedi Ifjúsági Centrum fejlesztéséhez, melynek része lesz a régóta húzódó stadion építése is.

Szintén milliárdokat passzoltak le a X. kerületi önkormányzatnak a multifunkcionális sportcsarnok és uszoda fejlesztéséhez, hozzájuk hasonlóan 2 milliárd forintot kapott a Magyar Birkózó Szövetség is a Csepeli Birkózó Akadémia megépítéséhez. Emlékezetes az utóbbi sztori, hiszen a sajtóban megjelent hírek szerint a szövetség a Németh Szilárd által létrehozott magánalapítványnak fogja juttatni ezt az összeget, az akadémia beruházását ugyanis az alapítvány végzi majd el.

A jelenleg zajló vizes világbajnokásg apropóján nem mehetünk amellett a támogatási szerződés mellett sem említés nélkül, amit a tárca a Dunakeszi Városi Sportegyesülettel kötött a szabadtéri műugró torony és medence fejlesztésre vonatkozóan.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!