2013. április 26. 13:28

Péntek délután benyújtották a PB-gáz árának csökkentését magában foglaló módosító törvényjavaslatot.

Péntek délután került fel a parlament honlapjára a Németh Szilárd, Fideszes honatya nevével jelzett módosító törvényjavaslat, mely lehetővé tenné a PB-gáz lakossági árának csökkentését a kormány rezsicsökkentési programjának részeként.

A módosító javaslat szerint a tavaly december 31-én érvényes árak jelentik majd a június 1-jétől érvénybe lépő 10 százalékos árcsökkentés alapját. A változtatás a lakossági tartályos és vezetékes PB-gáz, valamint a 11,5 kg-os töltettömegű PB-gáz palack esetében érvényesülhet a módosítás értelmében.

A KSH adata szerint tavaly decemberben a propán-bután háztartási palackos gáz átlagára 5760 forintba volt (az idei márciusi adatok szerint 5850 forint volt az ára). Ez azt jelenti, hogy az átlagár 5184 forintra csökkenhet júniustól.

A legfrissebb, márciusi adatokat figyelembe véve a rezsicsökkentéssel 666 forintos mérséklődés következhet be, vagyis ténylegesen kicsit több, mint 10 százalékos, pontosan 11,4 százalékos csökkentés valósulhat meg.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.