2013. április 26. 13:28

Péntek délután benyújtották a PB-gáz árának csökkentését magában foglaló módosító törvényjavaslatot.

Péntek délután került fel a parlament honlapjára a Németh Szilárd, Fideszes honatya nevével jelzett módosító törvényjavaslat, mely lehetővé tenné a PB-gáz lakossági árának csökkentését a kormány rezsicsökkentési programjának részeként.

A módosító javaslat szerint a tavaly december 31-én érvényes árak jelentik majd a június 1-jétől érvénybe lépő 10 százalékos árcsökkentés alapját. A változtatás a lakossági tartályos és vezetékes PB-gáz, valamint a 11,5 kg-os töltettömegű PB-gáz palack esetében érvényesülhet a módosítás értelmében.

A KSH adata szerint tavaly decemberben a propán-bután háztartási palackos gáz átlagára 5760 forintba volt (az idei márciusi adatok szerint 5850 forint volt az ára). Ez azt jelenti, hogy az átlagár 5184 forintra csökkenhet júniustól.

A legfrissebb, márciusi adatokat figyelembe véve a rezsicsökkentéssel 666 forintos mérséklődés következhet be, vagyis ténylegesen kicsit több, mint 10 százalékos, pontosan 11,4 százalékos csökkentés valósulhat meg.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.