1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Péntek délután benyújtották a PB-gáz árának csökkentését magában foglaló módosító törvényjavaslatot.

Péntek délután került fel a parlament honlapjára a Németh Szilárd, Fideszes honatya nevével jelzett módosító törvényjavaslat, mely lehetővé tenné a PB-gáz lakossági árának csökkentését a kormány rezsicsökkentési programjának részeként.

A módosító javaslat szerint a tavaly december 31-én érvényes árak jelentik majd a június 1-jétől érvénybe lépő 10 százalékos árcsökkentés alapját. A változtatás a lakossági tartályos és vezetékes PB-gáz, valamint a 11,5 kg-os töltettömegű PB-gáz palack esetében érvényesülhet a módosítás értelmében.

A KSH adata szerint tavaly decemberben a propán-bután háztartási palackos gáz átlagára 5760 forintba volt (az idei márciusi adatok szerint 5850 forint volt az ára). Ez azt jelenti, hogy az átlagár 5184 forintra csökkenhet júniustól.

A legfrissebb, márciusi adatokat figyelembe véve a rezsicsökkentéssel 666 forintos mérséklődés következhet be, vagyis ténylegesen kicsit több, mint 10 százalékos, pontosan 11,4 százalékos csökkentés valósulhat meg.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!