2016. szeptember 28. 07:43

Dél-Korea 12 éve a világ ötödik legnagyobb autógyártó országa a világon, ezt a helyezést azonban várhatóan hamarosan elveszítheti.

A dél-koreai autógyártók képviseleti szervezetének (KAMA) az adatai szerint az országban 2,552 millió autót gyártottak a júliussal záródott idei első hét hónapban. A jelenleg hatodik helyen álló Indiában 23,4 ezerrel több autó készült.

A szakmai szervezet szerint, ha a tendencia marad, akkor Dél-Korea az év végén kikerülhet az ötök csoportjából, lecsúszhat a hatodik helyre, India pedig felkerül a helyére.

Dél-Korea 2000 óta a világ ötödik legnagyobb autógyártója az Egyesült Államok, Japán, Németország és Franciaország után. 2012-ben ugyan megelőzte Kína, de három év után visszakerült az ötödik helyre.

Ezeket a gépeket tesztelik Budapesten

Indiában az autókereslet folyamatosan nő a gazdaság stabil bővülésének a hatására, Dél-Koreában ugyanakkor csökken az autókereslet és mérséklődik az autóexport is.

Dél-Koreában az autóipar adja az export jelentős részét és több százezer embernek ad munkát.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.