TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Egymillió forintot nyerhetnek azok, akik a bizonylatot és a kibocsátó nevét eljuttatja a Szerencsejáték Zrt.-hez. Havonta fognak sorsolni, a tíz szerencsés 1-1 milliót nyerhet.

Nettó egymillió forintot érhet egyetlen lakossági szolgáltatási számla, ha a számla számát és a kibocsátó nevét a tulajdonos eljuttatja a Szerencsejáték Zrt.-hez, és a havonta kisorsolt tíz díjazott között van - közölte Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője hétfőn a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

Budai Bernadett kormányszóvivő elmondta, hogy a Tiszta Haszon programra, ami nem szerencsejáték, a kormány kérte fel a Szerencsejáték Zrt.-t, azért, hogy ezzel is ösztönözze a gazdaság kifehérítését a számla elkérésével.

Az évi 180-190 millió forintos programot a Szerencsejáték Zrt. az eredményéből finanszírozza - mondta Budai Bernadett az MTI kérdésére. Somorai László ehhez újságírói kérdésre hozzátette: az 500 millió forint összegű promóció is a társaság költsége, azaz az állami tulajdonú cég összességében ennyivel kevesebbet fizet be a központi költségvetésbe.

A sorsolásra olyan lakossági szolgáltatás - áfa nélkül legalább ezer forintról - szóló számláját lehet beküldeni, amit a pályázó nevére állítottak ki 2009-ben. Például a festő-mázolótól, vagy a fodrásztól kapott számla vehet részt a pályázaton, az automatikusan számlázott közüzemi, közlekedési számla nem. Pályázni lehet sms-ben és az interneten. A részletes tájékoztatás az interneten megtalálható, de a 16-80-205-205 zöldszámon is adnak felvilágosítást.

Budai Bernadett hangsúlyozta, hogy a kormány a jogszabályokkal és az ellenőrzéssel segíti a gazdaság kifehérítését, de szükség van a szemléletváltásra is, amire a most a "Számlákkal a milliókért" jelszóval meghirdetett program jó ösztönző lehet. A nemzetközi tapasztalatok alapján az ilyen programoknak elvitathatatlan társadalmi szerepük van. A kormányszóvivő kérdésre elmondta, hogy az első félévben a gazdasági fehérítésének eredményeként mintegy 50 milliárd forinttal több folyt be a központi költségvetésbe.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.