2016. március 23. 12:43

Például azért, mert sportszerető városról van szó. Fónagy János államtitkár indokolta a 440 milliós beruházás szükségességét.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Ahogy arról mi is beszámoltunk, 2000 fős stadiont kap Kozármisleny 400 milliós állami pénzből, ennek okát szerette volna egy írásbeli kérdésben megtudni Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarország képviselője.

A fejlesztési tárca államtitkára, Fónagy János szerint ennek több oka is van:

1) Kozármisleny sportszerető város.

2) "A településen a szabadidő eltöltésére műfüves labdarúgópálya, sportcsarnok, horgásztó, fitneszcentrum és lovaglási lehetőség jelenleg is rendelkezésre áll."

3) „A városban élők sportszeretete az, ami a kormányzati szándékokat és a helyi törekvéseket összekapcsolta, és feltette a várost a hazai futball térképére.”

4) "Kozármisleny Futball Klub felnőtt sportolói a város lélekszámához mérten kiemelkedő szakmi teljesítményt nyújtanak" (7 éven át játszottak az NBII-ben és kétszer másodikok lettek, a Magyar Kupában pedig párszor NBI-es csapatokat is megvertek).

A Haladás 15 milliárdos stadiont kap!

Ezek után az államtitkár nyomatékosítja: "A kormány ezekre az eredményekre tekintettel nyújtott támogatást a városnak". A fejlesztésből pedig nemcsak Kozármisleny, de az egész érintett térség is profitálhat, a beruházás területe közvetlen összeköttetésben van ugyanis a helyi iskolával és óvodával.

Bónusz indok a stadionra:

"A sportpályán 2016. március 2-án - szerda délután - megrendezett Magyar Kupa negyeddöntőn 2000 fő volt kíváncsi a mérkőzésre. Pécs Megyei Jogú Város közel 150 ezer fős lakosságából szintén számosan látogatják a labdarúgó-mérkőzéseket".

Szerk.: az elődöntőn Békéscsaba volt az ellenfél és összesítésben 3-2-re kapott ki a Kozármisleny. A 2000 nézőt még ha teljes egészében el is fogadjuk, akkor is egy kiemelt fontosságú meccsről volt szó, amire értelemszerűen a szokásosnál jóval többen mennek ki. Ha az átlagos nézőszámot nézzük, akkor az NBIII-as meccseken jó, ha a 300 főt eléri.

mfor.hu