1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az EU nyomásának hatására immár a "normalizálódás jelei" látszanak a magyar kormány gazdaságpolitikájában - vélekednek legfrissebb helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők. A Cityben továbbra is szinte konszenzusos vélemény, hogy az októberi helyhatósági választások után Magyarország ismét tárgyalásokat kezd a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

A JP Morgan, a világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltató csoportja csütörtökön Londonban befektetőknek kiadott negyedik negyedéves globális piaci előrejelzésében megerősítette azt az "alapeseti" várakozását, hogy a jövő hónapban esedékes önkormányzati választások után a magyar kormány újrakezdi a tárgyalásokat az IMF-fel, és "végső soron lesz új hitelmegállapodás".

Ennek oka nem az, hogy Magyarországnak azonnal szüksége lenne a valutaalap pénzére, hanem az, hogy egy új IMF-program biztosítaná "az égetően szükséges hitelességet" a kormány gazdaságpolitikájához - vélekednek a JP Morgan londoni feltörekvő piaci elemzői. A cég szerint egyébként máris a "normalizálódás jelei" mutatkoznak a magyar gazdaságpolitikában, miután "az EU nyomására" a Fidesz elállt a jövő évi államháztartási hiánycél növelésének tervétől.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!