<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Széles bázisú, robusztus ütemű növekedés kezdődött a világgazdaságban - állapította meg pénteken az egyik vezető befektetési csoport az általa összeállított globális összágazati beszerzőmenedzser-index (PMI) alapján, amely csaknem ötéves csúcson van.

A JP Morgan, amely minden hónapban közzéteszi a világgazdaság egészére kivetített, a legnagyobb nemzetgazdaságok feldolgozó és szolgáltatási szektorainak teljesítményadataiból képzett saját, összesített beszerzőmenedzser-indexét, a múlt hónapról kiadott pénteki kimutatásában közölte, hogy az általa kiszámított összágazati kibocsátási mutató januárban 58,3 pontra emelkedett a decemberi 57,0-ről.

A ház szerint ez 2006 áprilisa óta a legmagasabb érték, és 4 százalékos - vásárlóerő-paritáson mérve 5 százalékos - éves szintre vetített világgazdasági növekedési ütemnek felel meg a jelen negyedévben. Ez az ütem több mint egy százalékponttal magasabb a hosszú távú adatsorok alapján számolt, még nem inflációs jellegű trendnövekedésnél - áll a JP Morgan pénteki londoni elemzésében.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.