<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Jelentős vasúti beruházások várhatók a mostani uniós pénzügyi ciklusban, és a törzshálózat mellett a forgalmasabb regionális vonalakon is lesznek felújítások - erről a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztési (NIF) Zrt. vasútfejlesztési igazgatója beszélt a Magyar Hírlapnak.

A lap szombati számában megjelent interjúban Mosóczi László elmondta azt is, hogy lehetőség lesz a repülőtéri gyorsvasút kialakítására, emellett a déli országrészben a vasúti pályát használó villamoshálózat épül.

A NIF Zrt. igazgatója közölte, hogy olyan irányokba is megindulhat majd a vasúti forgalom, amelyeket még a trianoni döntés vágott el.

Mosóczi László tájékoztatása szerint a 2014-2020 közötti időszakban 1075 milliárd forint értékű támogatás jut a kötött pályás közlekedésre, legalábbis ennyi pénzre pályázhat Magyarország. Jelezte, ebből csaknem 200 milliárd forintot a főváros a kötött pályás infrastruktúra megújítására fordíthat.

A tervezett repülőtéri vasútról szólva azt mondta, annak akkor van értelme, ha a hálózatba illesztik, tehát nem csak oda és vissza közlekednek a vonatok valamelyik budapesti pályaudvarról. A NIF ősszel írja ki a megvalósíthatósági tanulmány és az engedélyeztetési tervek elkészítésére a közbeszerzési eljárást.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.