TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2014. október 9. 07:01

Jól indult szerdán az amerikai vállalatok őszi gyorsjelentési szezonja, miután a sort hagyományosan megnyitó Alcoa alumíniumipari cég a vártnál sokkal jobb eredményekről számolt be.

A cég profitja a magasabb alumíniumárak nyomán nőtt a harmadik negyedévben, az egyik öntödéjének bezárásából adódó szerkezetváltási költségek ellenére.

Az Alcoa forgalma a 3. negyedévben 6,2 milliárd dollárra (több mint 1500 milliárd forint) emelkedett, ami 7 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakában mért 5,8 milliárd dollárhoz (1400 milliárd forint) képest.

A nettó árbevétel 149 millió dollár volt (36 milliárd forint) volt, azaz részvényenként 12 cent, az egy évvel korábbi 24 millió dollár (5,8 milliárd forint), azaz részvényenként 2 cent után.

A bejelentett eredmények hatására az Alcoa részvényeinek értéke 20 centtel 16,26 dollárra emelkedett a tőzsdezárást követően.

A New York-i tőzsde S&P 500-as indexének kosarába tartozó vállalatok közül hagyományosan az Alcoa számol be elsőként negyedéves eredményeiről. Mivel az alumíniumipari óriás több ágazatot is ellát termékeivel, egyes elemzők úgy látják, hogy mostani eredménye jó előjel az amerikai gazdaság szélesebb köre számára is, bár a cég teljesítménye gyakran eltér piacainak alakulásától és az amerikai gazdaság egészének tendenciáitól.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.