2008. március 26. 14:14

A JPMorgan jutalmat ajánlott a bajba került Bear Stearns legjobban teljesítő kereskedőinek, hogy az esetleges felvásárlás után is maradjanak a cégnél - írja az MSNBC honlapja.

Az ajánlat csak akkor lép életbe, ha véglegessé válik, hogy a JPMorgan felvásárolja az amerikai brókercéget, a lehetséges új tulajdonos célja az, hogy a legjobb munkatársak ne menjenek el más cégekhez.

"Nehéz időket élnek a bear Stearns brókerei, mi viszont ezzel a lépéssel is azt szeretnénk kifejezni, hogy célunk a megkezdett munka folytatása" - nyilatkozta a JPMorgan követeléskezelő üzletágának vezetője. A brókerek korábban részvényekkel is rendelkeztek a cégben, ezután azonban várhatóan nem lesz beleszólásuk a cég ügyeibe.

A JPMorgan képviselője azt nem árulta el, mennyi jutalmat ajánlottak a legjobb brókereknek, csak annyit mondott, hogy céljuk, hogy minden tehetséges kereskedő a jövőben is nekik dolgozzon. Egy bennfentes információ szerint a JPMorgan száz százalékos bónuszt ajánlott a legjobb brókereknek, akik eddig is 500 ezer dollárt kerestek évente.

A 250-500 ezer dollár között kereső brókerek fizetésük ötven százalékát kapnák meg pluszban a JPMorgantől - állítja a titokzatos informátor. Azok, akik 250 ezer dollárnál kevesebbet kerestek eddig, nem kapnának jutalmat, vélhetően közűlük kerülnének ki azok, akiktől megválna a cég.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.