2008. március 26. 14:14

A JPMorgan jutalmat ajánlott a bajba került Bear Stearns legjobban teljesítő kereskedőinek, hogy az esetleges felvásárlás után is maradjanak a cégnél - írja az MSNBC honlapja.

Az ajánlat csak akkor lép életbe, ha véglegessé válik, hogy a JPMorgan felvásárolja az amerikai brókercéget, a lehetséges új tulajdonos célja az, hogy a legjobb munkatársak ne menjenek el más cégekhez.

"Nehéz időket élnek a bear Stearns brókerei, mi viszont ezzel a lépéssel is azt szeretnénk kifejezni, hogy célunk a megkezdett munka folytatása" - nyilatkozta a JPMorgan követeléskezelő üzletágának vezetője. A brókerek korábban részvényekkel is rendelkeztek a cégben, ezután azonban várhatóan nem lesz beleszólásuk a cég ügyeibe.

A JPMorgan képviselője azt nem árulta el, mennyi jutalmat ajánlottak a legjobb brókereknek, csak annyit mondott, hogy céljuk, hogy minden tehetséges kereskedő a jövőben is nekik dolgozzon. Egy bennfentes információ szerint a JPMorgan száz százalékos bónuszt ajánlott a legjobb brókereknek, akik eddig is 500 ezer dollárt kerestek évente.

A 250-500 ezer dollár között kereső brókerek fizetésük ötven százalékát kapnák meg pluszban a JPMorgantől - állítja a titokzatos informátor. Azok, akik 250 ezer dollárnál kevesebbet kerestek eddig, nem kapnának jutalmat, vélhetően közűlük kerülnének ki azok, akiktől megválna a cég.

Menedzsment Fórum