2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Nyolcmilliárd eurós tőkeemelést hajt végre a Deutsche Bank; a tőkebevonás után egy katari sejknek lehet hatszázalékos pakettjével a legnagyobb részesedése Németország legnagyobb bankjában.

A friss tőke segít kivédeni "az előre nem látható nehézségeket" - mondta Anshu Jain vezérigazgató. A bank részvényei nagyot estek hétfő délelőtt a frankfurti tőzsdén.

A pénzintézet vasárnap este közölte: június 6-án kezdődik a tőkebevonás, amely a második legnagyobb lesz a bank történetében. A Deutsche Bank június 4-én közli a mintegy 300 millió új részvény kibocsátási árát. A papírokat június 24-éig lehet lejegyezni.

Jelenleg a BlackRock amerikai alapkezelő a Deutsche Bank legnagyobb részvényese ötszázalékos részesedéssel. A New York-i cégnek azonban a frankfurti tőzsdén szereplő majdnem minden cégben van részesedése, és nem szól bele a vállalatok stratégiai irányításába.

A leendő főrészvényes, Hamad bin Dzsászim bin Dzsebbur asz-Száni a tervek szerint 1,75 milliárd euróért szerez részesedést a Deutsche Bankban, 6,3 milliárd eurót pedig a meglévő, régi részvényesek fognak befizetni.

A sejk régóta tagja a katari kormánynak, 2013-ig a katari állami befektetési alap igazgatója volt. Magánszemélyként a Paramount Services Holdings nevű cégével számos vállalatban részvényes. A tőkeemeléssel 11,8 százalékra nő a Deutsche Bank tőkemegfelelési mutatója a jelenlegi 9,5 százalékról a szigorú, Bázel III-as előírások szerint.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!