TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Komárom-Esztergom ipara májusban ismét komoly mínuszban volt.

A Suzukinak otthon adó Komárom-Esztergom megye ipari termelése a Vitara márciusi debütálása óta, ha nem is nőtt, de legalább visszatért az egy évvel korábbi szint közelébe, egészen májusig, amikor ismét kétszámjegyű, egészen pontosan 11,8 százalékos visszaesését produkált. 

A márciusi és áprilisi "szinten-maradás" egyébként nem is annyira meglepő, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy tavaly nyárig egy Nokia gyárunk is volt a megyében, amely már szintén nem termel. Hogy ennek milyen hatása lesz, az majd pár hónap múlva derül ki, mikor az adat kifut az éves bázisból.

Visszatérve a megye adatára, ez némiképp magyarázhatja azt, hogy havi bázison miért esett a teljes magyar ipar 0,2 százalékkal és miért tört meg a 10 hónapja tartó „ingadozás”.

A megye termelésének visszaesését persze magyarázhatnánk a naptárhatással is, hiszen tudvalevő, hogy idén májusban két munkanappal kevesebb volt, amelynek van jelentősége, de ilyen mértékű mínuszt önmagában nem magyarázhat.

Megkérdeztük a Magyar Suzukit, hogy visszafogták-e a termelés májusban. Amint válasz érkezik, a cikket frissítjük.

Update: a cég válasza szerint nem volt időszakos visszaesés a termelésben, tartják az évi 165 ezres gyártási tervet.

A járműgyártásért ettől függetlenül nem kell aggódnunk. Májusban az új rendelések értéke 42,8 százalékkal haladta meg az előző évit, amely komoly növekedés és azt jelzi, hogy van igény a hazai ipar termékeire. A teljes rendelésállomány a járműipar esetében 27,5 százalékkal nőtt éves bázison májusban.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.