2008. március 20. 10:59

A jelzálogpiaci veszteségek miatt öt százalékos leépítést tervez kötvényüzletágában a Citigroup - írja a Bloomberg.

"Minden évben itt hagynak minket néhányan a legrosszabbul teljesítő munkatársak közül, most azonban komolyabb leépítésre van szükség, hogy erősítsük a teljesítményt és csökkentsük a kiadásokat" - nyilatkozta a Citigroup londoni szóvivője.

A világ legnagyobb pénzintézete összesen kétezer bankár és bróker elbocsátását tervezi a hónap végéig - állítja a New York Times mai cikke meg nem nevezett forrásra hivatkozva. A szóvivő nem kívánta megerősíteni a cikk állításait.

A New York-i székhelyű bank még januárban jelentette be, hogy összesen 4 200 embert kíván kirúgni idén, emellett csökkentik a vezetők éves prémiumait miután a 18,1 milliárd dolláros veszteségleírásnak köszönhetően a negyedik negyedévben veszteséges volt a vállalat. A Citigroup jelenleg 360 ezer embert foglalkoztat világszerte.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.