1p

Megállapodás született a Deutsche Bank és az amerikai hatóságok között; az egyezség szerint a német pénzintézet 5,4 milliárd dollár büntetést fizet fedezet nélküli kötvények forgalmazásáért - jelentette az AFP francia hírügynökség bizalmas értesülésekre hivatkozva pénteken.

A megállapodást néhány napon belül hivatalosan is bejelenthetik. A német bank szóvivője nem volt hajlandó kommentálni az értesülést. Az amerikai igazságügyi minisztérium eredetileg 14 milliárd dollár megfizetésére kötelezte volna a Deutsche Bankot. Az óriási összegű amerikai követelés élénk találgatásokat indított el arról, hogy vészforgatókönyv készült, mert a nagybanknak nincsenek akkora tartalékai, hogy a német kormány segítsége, vagyis állami mentőöv nélkül kifizessen ekkora summát. A Deutsche Bank a könyvelése szerint 5,5 milliárd eurót tett félre jogi költségekre.

A megállapodás és az állítólagos 5,4 milliárdos büntetés hírére öt százalékot erősödtek a bank papírjai a frankfurti tőzsdén, így a részvény 6,4 százalékos pluszban zárta a hét utolsó kereskedési napját.

Ők a legjobban kereső politikusok

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!