2017. március 17. 17:46

Újabb kedvező hitelminősítői döntés Moszkvának.

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Oroszország államadós-besorolásainak kilátását az eddigi stabilról pénteken a Standard & Poor's, elsősorban az orosz gazdaság javuló növekedési dinamikájával indokolva a döntést.

A nemzetközi hitelminősítő a kilátás péntek este Londonban bejelentett javításával együtt megerősítette a devizában és helyi valutában fennálló rövid és hosszú futamidejű orosz szuverén kötelezettségek "BB plusz/B", illetve "BBB mínusz/A3" osztályzatát.

A hosszú lejáratú orosz deviza-államadósság "BB plusz" besorolása egy fokozattal elmarad a befektetési ajánlású "BBB" sáv  alapszintjétől.

Néhány héten belül ez a második kedvező hitelminősítői lépés Oroszország esetében. A múlt hónapban a Moody's Investors Service stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló addigi negatívról a "Ba1" szintű - a befektetési ajánlású kategória alsó határától szintén egy fokozattal elmaradó - orosz államkötvény-besorolás kilátását. Indoklásában a Moody's is kiemelte, hogy megkezdődött az orosz gazdaság kilábalása a csaknem két éve tartó recesszióból.

mfor.hu