2015. március 16. 06:46

A holland Philips elektronikai művek világítástechnikai részlege kínai tulajdonba kerülhet.

A cégek által még meg nem erősített, bennfentesektől származó hírügynökségi értesülések szerint egy kezdő kínai vállalkozás, a szintén kínai GSR Ventures kockázati tőkealap és a szingapúri állami tőkealap (Temasek) 2,5 milliárd eurót kínál a részlegért, amelytől a Philips régebb óta szeretne megválni de eddig nem talált rá vevőt.

A hagyományos világítótestek európai gyártói nehézségekkel küzdenek a fényt kibocsátó diódák (LED) gyártására való átállás és a csökkenő árak miatt.

A német Siemens nemrég leválasztotta és tőzsdére vitte világítástechnikai részlegét, az Osramot, miután több ezer munkahelyet megszüntettek a korábbi leányvállalatnál.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!