2015. március 16. 06:46

A holland Philips elektronikai művek világítástechnikai részlege kínai tulajdonba kerülhet.

A cégek által még meg nem erősített, bennfentesektől származó hírügynökségi értesülések szerint egy kezdő kínai vállalkozás, a szintén kínai GSR Ventures kockázati tőkealap és a szingapúri állami tőkealap (Temasek) 2,5 milliárd eurót kínál a részlegért, amelytől a Philips régebb óta szeretne megválni de eddig nem talált rá vevőt.

A hagyományos világítótestek európai gyártói nehézségekkel küzdenek a fényt kibocsátó diódák (LED) gyártására való átállás és a csökkenő árak miatt.

A német Siemens nemrég leválasztotta és tőzsdére vitte világítástechnikai részlegét, az Osramot, miután több ezer munkahelyet megszüntettek a korábbi leányvállalatnál.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.