<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn a Sándor-palotában kinevezte a Bajnai-kormány minisztereit.

Az új kormány tagjai, a tizennégy miniszter, egyenként vette át a kinevezési okiratot a köztársasági elnöktől. A minisztereket elkísérte Bajnai Gordon miniszterelnök is.

A kinevezési okiratok átadása előtt a Himnusz hangzott el, majd miután az államfő gratulált a minisztereknek a kinevezéshez, a Szózatot hallgatták meg.

Az új kormányba április 16-i hatállyal az államfő külügyminiszterré nevezte ki Balázs Pétert, igazságügyi és rendészeti miniszterré Draskovics Tibort, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszterré Ficsor Ádámot, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterré Gráf Józsefet, szociális és munkaügyi miniszterré Herczog Lászlót.

Oktatási és kulturális miniszterré nevezte ki Hiller Istvánt, közlekedési hírközlési és energiaügyi miniszterré Hónig Pétert, a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszterré Kiss Pétert, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterré Molnár Csabát, pénzügyminiszterré Oszkó Pétert, környezetvédelmi és vízügyi miniszterré Szabó Imrét. Egészségügyi miniszterré Székely Tamást, honvédelmi miniszterré Szekeres Imrét, valamint önkormányzati miniszterré Varga Zoltánt nevezte ki az államfő.

Bajnai Gordon Vahl Tamást jelölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium élére, azonban ő visszalépett a jelöltségtől, így még nincs gazdasági miniszter az új kormányban.

A miniszterek a kinevezés után autóba ültek és elhagyták a Sándor-palotát.

Sólyom László köztársasági elnök múlt hét szerdán folytatott megbeszélést Bajnai Gordon miniszterelnökkel a Sándor-palotában. A találkozó után az államfő azt mondta: Bajnai Gordon megválasztása ellen semmiféle alkotmányos kifogás nem emelhető.

Hozzátette azonban: az ország érdekében szerencsésebb megoldásnak tartotta volna az előre hozott választásokat.

A Bajnai-kormány minisztereinek eskütétele hétfőn délután lesz a Parlamentben.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.