TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A kisebb megtakarításokért szállnak harcba a bankok - erre lehet következtetni abból, hogy az október végéhez képest lényegében csak az 5 millió forint alatti betéteknél található olyan banki ajánlatot, ahol a korábbi mértékhez képest emelt az adott pénzintézet.

A Napi Gazdaság körképe szerint mindez annak fényében, hogy azóta a jegybanki alapkamat 75 bázispontot olvadt, akár rendkívül kedvező hír is lehetne, ha a nagyobb betétek őrzői számára szinte kivétel nélkül nem párosulna kamaterózióval. Az MKB Bank például azzal, hogy a lekötött összegtől függetlenül egy ajánlatot ad, a félmilliót a bankra bízók számára 1 és 2 hónapos lekötés esetén 0,56 százalékponttal, éves betételhelyezéskor pedig 0,6 százalékponttal magasabb kamatot kínál, mint korábban. A Raiffeisennél szintén a kisbetétesek örülhetnek annak, hogy a bank 10 bázisponttal megfejelte a korábbi 5,1 százalékos ajánlatát éves lekötés esetén.

Érdekes, hogy más bankok számára is az éves megtakarítások tűnnek most kívánatosnak. A Volksbank 7,5 százalékos éves kamata, míg az UniCredit 6,5 százalékos, hasonló időszakra szóló akciós ajánlata is igen vonzónak mondható. Mindkét termék esetében az őszi kamatszint felett fél százalékponttal van az aktuális ajánlat. Az OTP a 6 hónapos betétsoron akciózik 5,25 százalékos éves kamatot kínálva, emellett 4 hónapos akció is fut a banknál 1 millió alatt 5, afelett 5,5 százalékos kamatot kínálva.

Ami az akciós kamatok tobzódását illeti, alaposan alábbhagyott az elmúlt hónapokban a harci kedv: két számjegyű kamatot "sima" konstrukcióban lényegében csak a K&H fióknyitó betétjénél találhatók - ahol az új egység nyitását követő 6 hónapon belül betétet elhelyezők 14,0 százalékos 1 hónapos kamatban reménykedhetnek -, ám a fiókbővítési trend náluk is lecsengőben van. A KDB Bank viszont tényleg akciózik az 1 és 3 hónapos betéteknél: a 7,6 százalékos ajánlat a rövidebb futamidőnél még csak a 3. helyre jó, ám a negyedéves megtakarításoknál már top kamatnak számít - ősszel ezen a soron az OTP akkori (a legnagyobb banknál rég látott mértékű) 8,0 százalékos ajánlata nem volt elég az első ötbe kerülésre.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.