<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Eladta magyarországi leányvállalatában, az HSBC Credit Zrt.-ben meglévő 100 százalékos érdekeltségét a londoni székhelyű HSBC bankcsoport európai részlege. A cég a tranzakciót kedden jelentette be a Londoni Értéktőzsdén (LSE).

A tőzsdei közlemény szerint az ügyletet az HSBC Europe (Netherlands B.V.), a cégcsoportot összefogó HSBC Holdings plc leányvállalata bonyolította le, és a magyarországi érdekeltséget a Central-Fund Kockázati Tőkealap vette meg. A bejelentés szerint az HSBC Credit Zrt. bruttó eszközállománya a június 30-ai állapot szerint 5,28 millió dollárnak felelt meg.

Az eladási tranzakcióról szóló bejelentésben ár nem szerepel, és az HSBC londoni székhelyének sajtóosztályán az MTI keddi érdeklődésére közölték, hogy a cég a tőzsdei közleményen kívül további információt nem is kíván közölni. Az LSE-n közzétett közlemény szerint a tranzakciót a felügyeleti hatóságok engedélyezték, és az ügylet várhatóan augusztus 6-án lezárul.

MTI