2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormány salátatörvényben változtatja meg azokat a jogszabályokat, amire a társasági adó, illetve a szociális hozzájárulási adó mérséklése miatt van szükség. A javaslatban azonban kiterjeszti az építményadót is.

Egyes pénzügyi és gazdasági tárgyú törvények módosításáról T/13159 számmal salátatörvény javaslatot nyújtott be hétfőn a parlamentben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Miután a kabinet a korábbi 27-ről 22-re csökkentette a szociális hozzájárulási adó mértékét, valamint 10-ről, illetve 19 százalékról egységesen 9 százalékra mérsékelte a társasági adó kulcsát, kénytelen módosítani azokat a törvényeket, amelyekben ezek az adókulcsok konkrétan szerepelnek.

Metrók koccantak hétfőn reggel a Pillangó utcánál

Az átvezetés tengerébe azonban olyan változást is belecsempésztek, amelyről eddig nem igen volt szó. A helyi építményadót ugyanis kiterjesztették a reklémhordozókra is. Ezek szerint a reklámhordozó tulajdonosának a reklámhordozó nagysága alapján kell majd adót fizetnie. Ennek mértékét négyzetméterenként 12 ezer forintban maximálnák.

A törvényjavaslat értelmében a helyi önkormányzatnak a helyi sajátosságokat mérlegelve lenne lehetősége arra, hogy a reklámhordozók négyzetmétere után 0 és 12 ezer forint közötti összegben építményadót vessen ki a reklámhordozó tulajdonosára.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!