2012. szeptember 20. 14:58

Wáberer Hungária Biztosító Zrt.-re változott a Wabard Biztosító neve, miután Wáberer György, a Wáberer-csoport elnök-vezérigazgatója kivásárolta tulajdonostársát, az Arden Holding Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t.

A négy éve alapított biztosító jelenleg a nem életbiztosítási üzletágban a 15. helyen áll a magyar piacon, de két éven belül az első tízbe akar kerülni, az ügyfelek számát pedig 110 ezerről 200 ezerre akarja növelni - vázolta terveit Wáberer György csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A biztosító jegyzett tőkéje - a céginformáció adatai szerint - 1 milliárd 558 millió forint. Nyilasy Bence Zoltán értékesítési és marketingigazgató szerint a társaság két év múlva lehet nullszaldós. Bár a magyar biztosítási piac inkább csökken, mint növekszik, a Wáberer, a többi kis biztosítóval együtt, a négy nagy piacából igyekszik minél többet kihasítani - tette hozzá.

A négy nagy - az Allianz, az Aegon, a Generali és a Groupama - részesedése 2008-ban még 73 százalék volt a nem életbiztosítási díjbevételből, idénre ez 66 százalékra csökkent. A kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) üzletágban pedig 65 százalékról esett a nagyok részesedése 51 százalékra ezen idő alatt. Wáberer György az arány további eltolódásában látja a növekedés lehetőségét.

Czakóné Kovács Anna, a biztosító vezérigazgatója az új, innovatív termékekben látja a fejlődést: igyekeznek a kisebb kockázatú ügyfeleket megszerezni az autós biztosításokban, úgy, hogy jelentős díjkedvezményt kínálnak nekik.

Az elmúlt 3 évben a biztosító több mint 500 millió forint különadót fizetett be, a jövő januári módosítás után ez valamivel kevesebb lesz. Induláskor a kgfb-n belül a teher- és személygépjárművek aránya fele-fele volt. Mára a teherautók aránya 20 százalékra csökkent. A csoporton belüli profitcentrumok maguk döntik el, hogy melyik biztosítóval működnek együtt, és mindig az olcsóbbat választják - indokolta az eltolódást az elnök-vezérigazgató.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) adatai szerint a Wabard első félévi díjbevétele 2,2 milliárd forint volt, ez 20 százalékkal haladta meg a 2011 első félévi bevételt.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.