TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Wáberer Hungária Biztosító Zrt.-re változott a Wabard Biztosító neve, miután Wáberer György, a Wáberer-csoport elnök-vezérigazgatója kivásárolta tulajdonostársát, az Arden Holding Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t.

A négy éve alapított biztosító jelenleg a nem életbiztosítási üzletágban a 15. helyen áll a magyar piacon, de két éven belül az első tízbe akar kerülni, az ügyfelek számát pedig 110 ezerről 200 ezerre akarja növelni - vázolta terveit Wáberer György csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A biztosító jegyzett tőkéje - a céginformáció adatai szerint - 1 milliárd 558 millió forint. Nyilasy Bence Zoltán értékesítési és marketingigazgató szerint a társaság két év múlva lehet nullszaldós. Bár a magyar biztosítási piac inkább csökken, mint növekszik, a Wáberer, a többi kis biztosítóval együtt, a négy nagy piacából igyekszik minél többet kihasítani - tette hozzá.

A négy nagy - az Allianz, az Aegon, a Generali és a Groupama - részesedése 2008-ban még 73 százalék volt a nem életbiztosítási díjbevételből, idénre ez 66 százalékra csökkent. A kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) üzletágban pedig 65 százalékról esett a nagyok részesedése 51 százalékra ezen idő alatt. Wáberer György az arány további eltolódásában látja a növekedés lehetőségét.

Czakóné Kovács Anna, a biztosító vezérigazgatója az új, innovatív termékekben látja a fejlődést: igyekeznek a kisebb kockázatú ügyfeleket megszerezni az autós biztosításokban, úgy, hogy jelentős díjkedvezményt kínálnak nekik.

Az elmúlt 3 évben a biztosító több mint 500 millió forint különadót fizetett be, a jövő januári módosítás után ez valamivel kevesebb lesz. Induláskor a kgfb-n belül a teher- és személygépjárművek aránya fele-fele volt. Mára a teherautók aránya 20 százalékra csökkent. A csoporton belüli profitcentrumok maguk döntik el, hogy melyik biztosítóval működnek együtt, és mindig az olcsóbbat választják - indokolta az eltolódást az elnök-vezérigazgató.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) adatai szerint a Wabard első félévi díjbevétele 2,2 milliárd forint volt, ez 20 százalékkal haladta meg a 2011 első félévi bevételt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.