TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Idén is van lehetőség arra, hogy a magánszemélyek személyi jövedelemadó-bevallását a munkáltató készítse el, ehhez azonban az erről szóló nyilatkozatot január végéig be kell nyújtani munkaadóknak - írja a Világgazdaság. Tavalyhoz képest változás, hogy akkor is nyilatkoznia kell az adózónak, ha nem kíván élni ezzel a lehetőséggel.

A munkáltató nem köteles eleget tenni az adózó kérésének, vagyis a vállalkozás nem kötelezhető a nyilatkozat befogadására.

Ha a munkaadó a visszautasítás mellett dönt, az elutasítás ténye mellett köteles tájékoztatni a magánszemélyt arról, hogy fizetendő adójáról az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közreműködésével, egyszerűsített bevallás keretében is elszámolhat.

A jogszabály az adó megállapításához szükséges igazolások munkáltató részére történő átadásának határidejét március 20-ban jelöli meg. Adókedvezmények érvényesítése nem kizáró tényező, az azonban már igen, ha valaki nyugdíj-előtakarékossági számlájáról az év folyamán nem nyugdíj jellegű szolgáltatás keretében vett fel pénzt. Nem kérheti a munkáltatót adójának megállapítására az sem, aki háztartással kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele címén kíván adókedvezménnyel élni, vagy akit tartós adományozás külön kedvezménye illet meg.

Aki nem tud vagy nem akar élni a munkáltatói adómegállapítás lehetőségével, az elszámolás elkészítését az APEH-re is bízhatja. Ez esetben is vannak azonban feltételek. Ezek egyike, hogy a megszerzett jövedelem kifizetőtől vagy ingóság, ingatlan vagy vagyoni értékű jog átruházásából származzon. Az adókedvezmények érvényesítésére és az 1+1 százaléknyi adó felajánlására természetesen a hatósági bevallás keretében is lehetőség van - számol be a Világgazdaság. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.