2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Elégedettek eddigi magyarországi beruházásaikkal és további befektetéseket terveznek a koreai vállalatok Magyarországon - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint ez derült ki azokon a megbeszéléseken, amelyeket Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter folytatott Szöulban koreai gazdasági partnerekkel. Az NGM csütörtöki közlése szerint a tárcavezető találkozott a Samsung Electronics, a Hankook Tire, valamint a KDB Bank vezetőivel, akik jelezték: elégedettek magyarországi beruházásaikkal és további beruházásokra is készek. A Samsung és a Hankook magyarországi vállalatainál jelenleg is folyamatban vannak beruházások, a KDB Bank pedig továbbra is regionális központként működteti budapesti fiókját.

A közlemény szerint a nagyvállalatokkal történt találkozók mellett a nemzetgazdasági miniszter előadást tartott a Koreai Kereskedelmi és Iparkamara üzleti fórumán a magyar gazdaság helyzetéről, befektetési lehetőségekről. Varga Mihály beszámolt az elmúlt években megtett gazdasági lépésekről, amelyek jelentősen javították az ország versenyképességét, kedvezőbbé tették a befektetési lehetőségeket, kérdésekre válaszolva pedig tájékoztatást adott az adórendszerben történt változásokról, a kormány vállalkozásokat támogató intézkedéseiről, hitelprogramokról, az energiapolitikai keretekről. Ugyanezek voltak a témái a Koreai Iparszövetség, a Koreai Import Szövetség, valamint a Koreai Befektetői Szövetség vezetőivel és tagvállalataival történt találkozóknak is.

A gazdasági megbeszélések mellett sor került politikai találkozókra is, így Varga Mihály egyeztetett a kormányzó Saenuri Párt főtitkárával és képviselőivel, valamint részt vett a koreai parlament ipari, kereskedelmi és erőforrásügyi bizottságának ülésén - olvasható az NGM közleményében.

A tárcavezető hétfőn, a gazdasági ügyekkel foglalkozó miniszterekkel és a dél-koreai jegybankelnökkel folytatott tárgyalásairól az MTI-nek elmondta: dél-koreai megbeszélései a "keleti nyitás" jegyében zajlottak. Magyarország számára a Dél-Koreával való együttműködés kiemelten fontos, a dél-koreai cégek eddig több mint 2 milliárd dollárt fektettek be az országban, és ennek eredményeként több mint 25 ezer embert foglakoztatnak - tette hozzá.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!