2013. november 28. 08:52

Elégedettek eddigi magyarországi beruházásaikkal és további befektetéseket terveznek a koreai vállalatok Magyarországon - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint ez derült ki azokon a megbeszéléseken, amelyeket Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter folytatott Szöulban koreai gazdasági partnerekkel. Az NGM csütörtöki közlése szerint a tárcavezető találkozott a Samsung Electronics, a Hankook Tire, valamint a KDB Bank vezetőivel, akik jelezték: elégedettek magyarországi beruházásaikkal és további beruházásokra is készek. A Samsung és a Hankook magyarországi vállalatainál jelenleg is folyamatban vannak beruházások, a KDB Bank pedig továbbra is regionális központként működteti budapesti fiókját.

A közlemény szerint a nagyvállalatokkal történt találkozók mellett a nemzetgazdasági miniszter előadást tartott a Koreai Kereskedelmi és Iparkamara üzleti fórumán a magyar gazdaság helyzetéről, befektetési lehetőségekről. Varga Mihály beszámolt az elmúlt években megtett gazdasági lépésekről, amelyek jelentősen javították az ország versenyképességét, kedvezőbbé tették a befektetési lehetőségeket, kérdésekre válaszolva pedig tájékoztatást adott az adórendszerben történt változásokról, a kormány vállalkozásokat támogató intézkedéseiről, hitelprogramokról, az energiapolitikai keretekről. Ugyanezek voltak a témái a Koreai Iparszövetség, a Koreai Import Szövetség, valamint a Koreai Befektetői Szövetség vezetőivel és tagvállalataival történt találkozóknak is.

A gazdasági megbeszélések mellett sor került politikai találkozókra is, így Varga Mihály egyeztetett a kormányzó Saenuri Párt főtitkárával és képviselőivel, valamint részt vett a koreai parlament ipari, kereskedelmi és erőforrásügyi bizottságának ülésén - olvasható az NGM közleményében.

A tárcavezető hétfőn, a gazdasági ügyekkel foglalkozó miniszterekkel és a dél-koreai jegybankelnökkel folytatott tárgyalásairól az MTI-nek elmondta: dél-koreai megbeszélései a "keleti nyitás" jegyében zajlottak. Magyarország számára a Dél-Koreával való együttműködés kiemelten fontos, a dél-koreai cégek eddig több mint 2 milliárd dollárt fektettek be az országban, és ennek eredményeként több mint 25 ezer embert foglakoztatnak - tette hozzá.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.