1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A fő számokat illetően lényegi módosulás nem lesz a jövő évi költségvetésben - mondta a Magyar Hírlap pénteki számában megjelent interjújában Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, hozzátéve: csak "személyes véleményét" fogalmazza meg, mert a tanács érdemben még nem foglalkozhatott a módosító indítványokkal.

"Az alacsony államháztartási hiánycél, valamint a költségvetési tartalékok kellő alapot teremtenek a pénzügyi-gazdasági stabilitásnak" - hangsúlyozta.

Úgy vélte, az idei év jó bázisa lesz a jövő évi költségvetésnek, hiszen a reálgazdasági és államháztartási folyamatok is a tervek szerint alakulnak.

"Megkockáztatom: egy kicsit még jobban is"

- teszi hozzá.

Kovács Árpád szerint a tavalyi 3,6 százalékos GDP-bővülés után idén lesz némi lassulás, de a kormány által remélt 3,1 százalékos növekedés megvalósulhat. A jövő évre prognosztizált 2,5 százalékos bővülést konzervatív becslésnek tartja. A magyar gazdaság ráállt a 2-3 százalékos bővülési pályára, amelyről "korábban csak álmodtunk" - fogalmazott.

Összességében úgy vélte, hogy 2016-os költségvetés megvalósítható, sőt van pozitív kockázata is, ide tartoznak például a gazdaság fehéredésével összefüggő hatósági lépések.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!