1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 2018-as választási évben sem várható lazább költségvetés, a 2024-26 közötti időszakban pedig Magyarország elérheti az Európai Unió által elvárt, hatvan százalék körüli adósságszintet - mondta el a Magyar Hírlap keddi számában a Költségvetési Tanács elnöke.

Kovács Árpád emlékeztetett arra, hogy 2017-et jelentős többlettel indította a költségvetés: több mint 120 milliárdos szufficit keletkezett januárban bizonyos adóbevételek kedvező alakulásának, a gazdaság fehérítésének és a foglalkoztatás javulásának köszönhetően.

A szakember szerint Magyarország jelenleg nem versenyezhet az osztrák bérekkel, de a munkavállalók közérzetén sokat javít a magasabb bérszínvonal és a nagyobb hozzáadott érték.

Kovács Árpád (MTI - Vajda János) 

Kovács Árpád a korai költségvetésekről szólva úgy vélte, hogy bevált ez a rendszer, amely a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát is erősíti, ráadásul az elmúlt években alig kellett módosítani a költségvetéseken év közben.

A Paksi Atomerőmű bővítése nemcsak az adósságot növeli, hanem a nemzeti összterméket is, a vizes vb pedig nem meghatározó összeg a költségvetés egészéhez képest - mondta a Magyar Hírlapnak Kovács Árpád.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!