2014. február 26. 17:28

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) február 21-én eljárást indított a HTD Szaknévsor Kiadó Kft., a JRM Produkció Kft., a Nosztalgia-Design Kft., a "PUPU Produkció" Filmgyártó Kft., a TVP Televíziós és videó műsorokat gyártó Kft. és a LIGA TV Kft.-vel szemben versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt - közölte a versenyhatóság.

A Gazdasági Versenyhivatal rendelkezésére álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy a vállalkozások a pályázati eredmények befolyásolására alkalmas magatartást folytattak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) mint ajánlatkérő által uniós eljárásrendben lefolytatott nyílt közbeszerzési eljárásokban.

A közbeszerzési eljárások tárgya a következő volt: keretmegállapodás hd televíziós mobil közvetítőegység bérlésére az MTVA részére 24 havi időszakra, esetenként humán erőforrás biztosításával valamint keretmegállapodás SD televíziós mobil közvetítőegység bérlésére az MTVA részére 24 havi időszakra, esetenként humán erőforrás biztosításával.  A GVH gyanúja szerint az eljárás alá vont vállalkozások magatartásukkal feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.

A hivatal munkatársai az ügyindítás első lépéseként egyes vállalkozások székhelyén előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartottak. Az előzetes bejelentés nélküli helyszíni szemle lehetőségét a GVH számára a versenytörvény biztosítja. A versenytörvény rendelkezései értelmében a helyszíni szemléhez előzetes bírósági jóváhagyás szükséges.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette - hangsúlyozzák. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárások lefolytatására biztosított időtartam 6 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal szintén 6 hónappal meghosszabbítható - írja közleményében a GVH.

MTI

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés