2014. február 26. 17:28

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) február 21-én eljárást indított a HTD Szaknévsor Kiadó Kft., a JRM Produkció Kft., a Nosztalgia-Design Kft., a "PUPU Produkció" Filmgyártó Kft., a TVP Televíziós és videó műsorokat gyártó Kft. és a LIGA TV Kft.-vel szemben versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt - közölte a versenyhatóság.

A Gazdasági Versenyhivatal rendelkezésére álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy a vállalkozások a pályázati eredmények befolyásolására alkalmas magatartást folytattak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) mint ajánlatkérő által uniós eljárásrendben lefolytatott nyílt közbeszerzési eljárásokban.

A közbeszerzési eljárások tárgya a következő volt: keretmegállapodás hd televíziós mobil közvetítőegység bérlésére az MTVA részére 24 havi időszakra, esetenként humán erőforrás biztosításával valamint keretmegállapodás SD televíziós mobil közvetítőegység bérlésére az MTVA részére 24 havi időszakra, esetenként humán erőforrás biztosításával.  A GVH gyanúja szerint az eljárás alá vont vállalkozások magatartásukkal feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.

A hivatal munkatársai az ügyindítás első lépéseként egyes vállalkozások székhelyén előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartottak. Az előzetes bejelentés nélküli helyszíni szemle lehetőségét a GVH számára a versenytörvény biztosítja. A versenytörvény rendelkezései értelmében a helyszíni szemléhez előzetes bírósági jóváhagyás szükséges.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette - hangsúlyozzák. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárások lefolytatására biztosított időtartam 6 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal szintén 6 hónappal meghosszabbítható - írja közleményében a GVH.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.