2012. május 10. 07:16

A holland Aegon biztosító 521 millió eurós adózott eredményt jelentett csütörtökön az első negyedévről, 59 százalékkal többet a tavalyi első negyedévi 327 milliónál, a csökkenő értékleírásoknak és adóváltozásoknak köszönhetően.

Az egyszeri tételek és könyv szerinti értékváltozások nélkül számolt adó előtti eredmény is nőtt, de csak 3 százalékkal 425 millió euróra.

A bevétel 25 százalékkal 1,758 milliárd euróra gyarapodott 1,411 milliárdhoz képest. Ezen belül az új életbiztosításokból származó bevétel 11 százalékkal 445 millió euróra fogyott.

Az Aegon Magyarországon a nem életbiztosítási piac 11 százalékát birtokolta tavaly, ezzel a negyedik helyezett volt. Az életbiztosítások piacán - az egyszeri díjas bevételeket leszámítva - 12,8 százalékos részesedéssel a második volt.

Az idén az Aegon úgy döntött, hogy jogutód nélkül megszünteti magyarországi magánnyugdíjpénztárát. Ezt a magánnyugdíjpénztári szektort érintő, megváltozott szabályozási környezettel, a biztonságos és tervezhető működtetés ellehetetlenülésével magyarázták a cégnél. A döntés nem érinti az Aegon önkéntes nyugdíjpénztári ágazatát.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a magánnyugdíjpénztárak ellenőrzése kapcsán a működési költségek kezelése miatt a napokban három pénztár, az AXA, az Erste és az Aegon magánnyugdíjpénztár esetében kilenc büntető feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.