Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A holland Aegon biztosító 521 millió eurós adózott eredményt jelentett csütörtökön az első negyedévről, 59 százalékkal többet a tavalyi első negyedévi 327 milliónál, a csökkenő értékleírásoknak és adóváltozásoknak köszönhetően.

Az egyszeri tételek és könyv szerinti értékváltozások nélkül számolt adó előtti eredmény is nőtt, de csak 3 százalékkal 425 millió euróra.

A bevétel 25 százalékkal 1,758 milliárd euróra gyarapodott 1,411 milliárdhoz képest. Ezen belül az új életbiztosításokból származó bevétel 11 százalékkal 445 millió euróra fogyott.

Az Aegon Magyarországon a nem életbiztosítási piac 11 százalékát birtokolta tavaly, ezzel a negyedik helyezett volt. Az életbiztosítások piacán - az egyszeri díjas bevételeket leszámítva - 12,8 százalékos részesedéssel a második volt.

Az idén az Aegon úgy döntött, hogy jogutód nélkül megszünteti magyarországi magánnyugdíjpénztárát. Ezt a magánnyugdíjpénztári szektort érintő, megváltozott szabályozási környezettel, a biztonságos és tervezhető működtetés ellehetetlenülésével magyarázták a cégnél. A döntés nem érinti az Aegon önkéntes nyugdíjpénztári ágazatát.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a magánnyugdíjpénztárak ellenőrzése kapcsán a működési költségek kezelése miatt a napokban három pénztár, az AXA, az Erste és az Aegon magánnyugdíjpénztár esetében kilenc büntető feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.