2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Deloitte legújabb közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése szerint Közép-Európa még mindig kiváló befektetési és felvásárlási célpont.

A Deloitte közép-európai kockázati tőke indexe 2009. áprilisára 30 ponttal, 48-ról 78 pontra emelkedett a 2008. októberi mélyponthoz képest, ez azt mutatja, hogy lassan elkezdődhet a vállalati felvásárlások piacának helyreállása - emeli ki a Deloitte közlemény.

Emellett szintén a piaci fellendülés korai jeleként értékelhető, hogy a kockázati tőke szakemberek figyelme a portfoliókezelésről egyre inkább az új befektetések felkutatása felé terelődik - teszik hozzá a szakemberek.

Az indexet Közép-Európára szakosodott kockázati tőke szakértők megkérdezése alapján számolja a Deloitte.

A felmérésből az is kiderül, hogy a kockázati tőke piac szereplői aktívabbá válnak, hiszen a válaszadók 76 százaléka tervez az elkövetkező időszakban nagyobb befektetéseket, ami a 2008. októberi 66 százalékhoz képest egyértelmű fejlődés. A gazdasági környezettel kapcsolatos aggodalom ugyanakkor nem múlt el, mivel a válaszadók 51 százaléka további gazdasági visszaeséssel számol a következő időszakra, míg 43 százalék szerint a helyzet változatlan marad. 

A Deloitte felmérése megállapította, hogy a befektetések megtérülésével kapcsolatos várakozások a korábbinál "nagyratörőbbek", hiszen a javulásra számítók aránya a 2008. októberi 5 százalékról fél év alatt 19 százalékra emelkedett.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!