TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2009. július 31. 09:01

A Deloitte legújabb közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése szerint Közép-Európa még mindig kiváló befektetési és felvásárlási célpont.

A Deloitte közép-európai kockázati tőke indexe 2009. áprilisára 30 ponttal, 48-ról 78 pontra emelkedett a 2008. októberi mélyponthoz képest, ez azt mutatja, hogy lassan elkezdődhet a vállalati felvásárlások piacának helyreállása - emeli ki a Deloitte közlemény.

Emellett szintén a piaci fellendülés korai jeleként értékelhető, hogy a kockázati tőke szakemberek figyelme a portfoliókezelésről egyre inkább az új befektetések felkutatása felé terelődik - teszik hozzá a szakemberek.

Az indexet Közép-Európára szakosodott kockázati tőke szakértők megkérdezése alapján számolja a Deloitte.

A felmérésből az is kiderül, hogy a kockázati tőke piac szereplői aktívabbá válnak, hiszen a válaszadók 76 százaléka tervez az elkövetkező időszakban nagyobb befektetéseket, ami a 2008. októberi 66 százalékhoz képest egyértelmű fejlődés. A gazdasági környezettel kapcsolatos aggodalom ugyanakkor nem múlt el, mivel a válaszadók 51 százaléka további gazdasági visszaeséssel számol a következő időszakra, míg 43 százalék szerint a helyzet változatlan marad. 

A Deloitte felmérése megállapította, hogy a befektetések megtérülésével kapcsolatos várakozások a korábbinál "nagyratörőbbek", hiszen a javulásra számítók aránya a 2008. októberi 5 százalékról fél év alatt 19 százalékra emelkedett.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.