2009. július 31. 09:01

A Deloitte legújabb közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése szerint Közép-Európa még mindig kiváló befektetési és felvásárlási célpont.

A Deloitte közép-európai kockázati tőke indexe 2009. áprilisára 30 ponttal, 48-ról 78 pontra emelkedett a 2008. októberi mélyponthoz képest, ez azt mutatja, hogy lassan elkezdődhet a vállalati felvásárlások piacának helyreállása - emeli ki a Deloitte közlemény.

Emellett szintén a piaci fellendülés korai jeleként értékelhető, hogy a kockázati tőke szakemberek figyelme a portfoliókezelésről egyre inkább az új befektetések felkutatása felé terelődik - teszik hozzá a szakemberek.

Az indexet Közép-Európára szakosodott kockázati tőke szakértők megkérdezése alapján számolja a Deloitte.

A felmérésből az is kiderül, hogy a kockázati tőke piac szereplői aktívabbá válnak, hiszen a válaszadók 76 százaléka tervez az elkövetkező időszakban nagyobb befektetéseket, ami a 2008. októberi 66 százalékhoz képest egyértelmű fejlődés. A gazdasági környezettel kapcsolatos aggodalom ugyanakkor nem múlt el, mivel a válaszadók 51 százaléka további gazdasági visszaeséssel számol a következő időszakra, míg 43 százalék szerint a helyzet változatlan marad. 

A Deloitte felmérése megállapította, hogy a befektetések megtérülésével kapcsolatos várakozások a korábbinál "nagyratörőbbek", hiszen a javulásra számítók aránya a 2008. októberi 5 százalékról fél év alatt 19 százalékra emelkedett.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.