TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Tavaly az első tizenegy hónapban a kivitel és a behozatal euróban mért értéke is hét százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, míg novemberben mindkettő tíz százalékkal csökkent, a külkereskedelmi mérleg többlete az első tizenegy hónapban és novemberben is 100 millió euró volt.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közölt első becslése szerint az első tizenegy havi külkereskedelmi mérlegtöbblet 90 millió euróval nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a novemberi többlet azonban 20 millió euróval lett alacsonyabb, mint 2007 novemberében.

Tavaly novemberben - az első becslés szerint - a kivitel értéke 5,9 milliárd eurót (1556 milliárd forintot) tett ki, a behozatalé 5,8 milliárd euró (1526 milliárd forint) volt. A novemberi kivitel 80, a behozatal 64 százalékát az Európai Unió tagállamaival bonyolította Magyarország.

Az első tizenegy hónapban a kivitel értéke 68,4 milliárd euró (17 124 milliárd forint) volt, a behozatalé 68,3 milliárd eurót (17 079 milliárd forint) tett ki.

Tavaly január-szeptemberben a külkereskedelmi mérleg 300 ezer euró passzívumot mutatott, ami 110,8 millió euró javulás volt a megelőző évi, 111,1 millió eurós passzívumhoz képest. A külkereskedelmi mérleg többlete a 2007. január-novemberi időszakban 9,2 millió eurót, négymilliárd forintot tett ki.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.