2017. június 15. 07:25

A csepeli városközpontban vannak a legolcsóbb lakások Budapesten, míg a Lágymányosi lakótelepen kerül a legtöbbe a lakás négyzetmétere.

Leginkább az elhelyezkedésük és a helyi szolgáltatások alakítják a lakótelepi lakások árát, a budapestiek közül a legdrágábbak a Lágymányosi lakótelep ingatlanjai - ismerteti a csütörtöki Világgazdaság az FHB lakótelepi árindexére hivatkozva.

ha ez Lágymányoson van, akkor sokba kerül

A gazdasági napilap felsorolása szerint a budapesti lakótelepek közül a legdrágábbak a Lágymányosi (461 ezer forint/négyzetméter), a Vizafogó-lakótelep (448 ezer), és a Pók utcai (385 ezer).

A legolcsóbbak a Csepel Városközpont 4. építési ütemében épült lakások, az ottani négyzetméterárak nem érik el a 213 ezer forintot sem. Az egyes lakótelepek között kimutatott árkülönbségek 1999-ig nem voltak olyan nagyok, mint most, az árolló egyre tágabbra nyílik.

Az áremelkedés mértékében a József Attila-lakótelep áll az élen, ahol öt éve még 24 százalékkal, ma már csak 14 százalékkal van a kerületi téglalakásoké alatt a házgyári lakások értéke.

A lakótelepek általános felértékelődésében a helyi szolgáltatások, a jó közlekedési kapcsolatok és a városszerkezetben elfoglalt kedvező fekvés mellett nagy szerepe van az energiahatékonysági felújításoknak is - olvasható a Világgazdaságban.

MTI