<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Lassult a növekedés a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországaiban, az összesített hazai össztermék (GDP) 0,6 százalékkal bővült negyedéves szinten július és szeptember között, az előző három hónapban elért 0,9 százalék után.

Az OECD hétfőn közölt adatai szerint a tagállamok együttes gazdasági teljesítménye már sorban a hatodik negyedévben nőtt, de az Európai Unió lefékezte a kilábalást a válságból. Az unió egészében és az euróövezetben egyaránt 0,4 százalékra lassult a növekedés a nyári hónapokban, a második negyedévi 1 százalékról. A legnagyobb mértékű visszaesés Németországban, az unió vezető gazdaságában volt, ahol a bővülés üteme 2,3 százalékról 0,7 százalékra csökkent.

Ugyanakkor az Egyesült Államokban és Japánban, a két legnagyobb fejlett piacgazdaságban nagyobb ütemre kapcsolt a növekedés, Amerikában 0,4 százalékról 0,5-re, Japánban 0,4 százalékról 0,9 százalékra gyorsult a GDP-növekedés.

A párizsi székhelyű szervezetnek 33 tagja van. Magyarország a rendszerváltás után, 1996-ban csatlakozott. Magyarországra vonatkozóan az OECD nem közölt harmadik negyedévi adatokat. A második negyedévben stagnált a magyar gazdaság a szervezet kimutatása szerint, míg a közép-kelet-európai térség többi OECD-tagországában növekedés volt; Szlovákiában 1,2 százalékkal, Csehországban 0,9 százalékkal, Lengyelországban 1 százalékkal, Szlovéniában 1,1 százalékkal nőtt a GDP a második negyedévben az előző három hónaphoz képest az OECD hétfőn megjelent felmérése szerint.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.