<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Lassult a növekedés a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországaiban, az összesített hazai össztermék (GDP) 0,6 százalékkal bővült negyedéves szinten július és szeptember között, az előző három hónapban elért 0,9 százalék után.

Az OECD hétfőn közölt adatai szerint a tagállamok együttes gazdasági teljesítménye már sorban a hatodik negyedévben nőtt, de az Európai Unió lefékezte a kilábalást a válságból. Az unió egészében és az euróövezetben egyaránt 0,4 százalékra lassult a növekedés a nyári hónapokban, a második negyedévi 1 százalékról. A legnagyobb mértékű visszaesés Németországban, az unió vezető gazdaságában volt, ahol a bővülés üteme 2,3 százalékról 0,7 százalékra csökkent.

Ugyanakkor az Egyesült Államokban és Japánban, a két legnagyobb fejlett piacgazdaságban nagyobb ütemre kapcsolt a növekedés, Amerikában 0,4 százalékról 0,5-re, Japánban 0,4 százalékról 0,9 százalékra gyorsult a GDP-növekedés.

A párizsi székhelyű szervezetnek 33 tagja van. Magyarország a rendszerváltás után, 1996-ban csatlakozott. Magyarországra vonatkozóan az OECD nem közölt harmadik negyedévi adatokat. A második negyedévben stagnált a magyar gazdaság a szervezet kimutatása szerint, míg a közép-kelet-európai térség többi OECD-tagországában növekedés volt; Szlovákiában 1,2 százalékkal, Csehországban 0,9 százalékkal, Lengyelországban 1 százalékkal, Szlovéniában 1,1 százalékkal nőtt a GDP a második negyedévben az előző három hónaphoz képest az OECD hétfőn megjelent felmérése szerint.

MTI