<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Gazdasági Minisztérium egyik vezetője nemzetközi hírügynökségeknek nyilatkozva azt mondta, hogy legalább 530 milliárd forintra van szükség az állami nyugdíjrendszerbe visszatérők befizetéséből, hogy 3 százalék alatt lehessen tartani a hiányt.

A kormány a magánnyugdíj-pénztárakból - az állami nyugdíjrendszerbe visszatérők révén - érkező portfoliót fokozatosan, és folyamatosan értékesíti, hogy ne okozzon zavart a piacokon, mondta Naszvadi György a Gazdasági Minisztérium államtitkára kedden egy budapesti háttérbeszélgetésen, a Reuters tudósítása szerint.

A Dow Jones ugyanerről az eseményről tudósítva azt emelte ki, hogy a magyar kormány azt tervezi, hogy a magánnyugdíj-pénztárakból az állami nyugdíjrendszerbe átlépők utáni bevétel egy részét hiánycsökkentésre fordítja – jelentette kedden.

A hírügynökségek tudósítása szerint az államtitkár megerősítette a költségvetési törvényjavaslatba foglaltakat: a kormánynak 530 milliárd forintra van szüksége az állami nyugdíjrendszerbe visszatérők befizetéséből ahhoz, hogy teljesíteni tudja a GDP 2,94 százalékának megfelelő jövő évre vállalt államháztartási hiányt. (A Költségvetési Tanács hétfői megállapítása szerint enélkül az összeg nélkül 290 milliárd forinttal kedvezőtlenebb belső egyenleget mutatna a költségvetés). Az e feletti befizetéseket az államadósság csökkentésére fordítaná az állam.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.