2p

A szocialisták szerint a társadalmi igazságosságot az egykulcsos adórendszernél jobban szolgálja a progresszív szja-rendszer. Ebben apróbb változások lehetnek jövőre, például az elképzelések közt szerepel a sávhatárok valorizálása. Nagyobb szerepet kaphat az egyszerűsítés, ami elsősorban a vállalkozások adó- és járulékadminisztrációjának könnyítését jelentené, számol be a Napi Gazdaság.

Szóba került ugyanakkor a pályakezdőket, munkanélkülieket foglalkoztató, lemaradó térségekben működő vállalkozásokat megillető kedvezmények szélesebb körben való hozzáférésének megteremtése.

Az adópolitika változtatásán keresztül újra teret lehetne nyitni a munkaigényesebb ágazatok megjelenésének a magas munkanélküliséggel sújtott országrészekben – vélekedett a napilap forrása, aki szerint a kormány beruházásösztönző politikájának célkeresztjében ma ugyan már a magas hozzáadott értékű tevékenységek állnak, ám a hátrányos térségeken ez sem segített.

Egy frissen kisebbségbe került kormány nem engedheti meg magának, hogy ne terjesszen elő (például adó-) törvényt, különben mivel tudja bizonyítani, hogy működik - teszik fel a költői kérdést adótanácsadói körökben arra a híresztelésre reagálva, hogy az MSZP talán nem nyújt be ősszel adócsomagot, egy esetleges fiaskótól való félelmében.

Az MSZP-frakcióban erről úgy vélekednek, hogy ha nem muszáj, nem kell önként a nyaktilóra hajtani a fejüket, de ha sikerül kellő társadalmi támogatottságot szerezniük a javaslataiknak, akkor azokat előterjesztik. A legvalószínűbbnek most az látszik, hogy csak kisebb, az adózóknak kedvező módosításokkal áll majd elő a kormány, írja a Napi Gazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!