<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A szocialisták szerint a társadalmi igazságosságot az egykulcsos adórendszernél jobban szolgálja a progresszív szja-rendszer. Ebben apróbb változások lehetnek jövőre, például az elképzelések közt szerepel a sávhatárok valorizálása. Nagyobb szerepet kaphat az egyszerűsítés, ami elsősorban a vállalkozások adó- és járulékadminisztrációjának könnyítését jelentené, számol be a Napi Gazdaság.

Szóba került ugyanakkor a pályakezdőket, munkanélkülieket foglalkoztató, lemaradó térségekben működő vállalkozásokat megillető kedvezmények szélesebb körben való hozzáférésének megteremtése.

Az adópolitika változtatásán keresztül újra teret lehetne nyitni a munkaigényesebb ágazatok megjelenésének a magas munkanélküliséggel sújtott országrészekben – vélekedett a napilap forrása, aki szerint a kormány beruházásösztönző politikájának célkeresztjében ma ugyan már a magas hozzáadott értékű tevékenységek állnak, ám a hátrányos térségeken ez sem segített.

Egy frissen kisebbségbe került kormány nem engedheti meg magának, hogy ne terjesszen elő (például adó-) törvényt, különben mivel tudja bizonyítani, hogy működik - teszik fel a költői kérdést adótanácsadói körökben arra a híresztelésre reagálva, hogy az MSZP talán nem nyújt be ősszel adócsomagot, egy esetleges fiaskótól való félelmében.

Az MSZP-frakcióban erről úgy vélekednek, hogy ha nem muszáj, nem kell önként a nyaktilóra hajtani a fejüket, de ha sikerül kellő társadalmi támogatottságot szerezniük a javaslataiknak, akkor azokat előterjesztik. A legvalószínűbbnek most az látszik, hogy csak kisebb, az adózóknak kedvező módosításokkal áll majd elő a kormány, írja a Napi Gazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.