2018. január 8. 08:13

2017 tizenegyedik hónapjában 6 százalék feletti növekedést ért el a kiskereskedelmi forgalom.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A kiskereskedelmi üzletek forgalma 6,4 százalékkal nőtt tavaly novemberben az egy évvel korábbihoz viszonyítva a naptárhatással kiigazított és a nyers adat szerint egyaránt - jelentette hétfőn első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A kiigazított adatok szerint novemberben harmadik hónapja növekszik 6 százalék felett a kiskereskedelmi forgalom. A múlt év első tizenegy hónapjában 4,7 százalékkal nőtt az üzletek forgalma az előző év azonos időszakához képest a naptárhatástól megtisztított és a nyers adatok szerint egyformán.

Az előzetes adatok szerint az októberi 9,7 százalékról novemberben 10,2 százalékosra gyorsult az iparcikküzletek értékesítési volumene, 4,0 százalékkal emelkedett a élelmiszerboltok és 3,7 százalékkal a benzinkutak forgalma.

Az élelmiszer vásárlások növekedési üteme 16 hónapja a legmagasabbra szökött, az üzemanyag fogyasztás éves emelkedése viszont jelentősen lelassult az októberi 7,1 százalékról. Az első tizenegy havi forgalomnövekedés az iparcikk eladások 8,0 százalékos, az üzemanyagforgalom 3,3 százalékos és az élelmiszerfogyasztás 2,7 százalékos növekedéséből ered.

MTI