1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Standars & Poor's (S&P) hitelminősítő rontott Hollandia hitelminősítői besorolásán. Hollandia besorolása a legjobbnak számító "AAA" kategóriából az "AA+" kategóriába süllyedt, így az eurózónában már csak Németország, Finnország és Luxemburg rendelkezik a legjobb besorolással.

Az S&P a holland gazdaság növekedési kilátásainak romlása és a holland gazdaságnak a versenytársakkal szembeni lemaradása miatt rontott a besorolásán. A holland pénzügyminiszter Jeroen Dijsselbloem szerint a leminősítés várható, de csalódást keltő volt.

Dijsselbloem, aki az eurócsoport pénzügyminiszteri csoportjának az elnöke is, korábban kiadáscsökkentéseket és adóemeléseket szorgalmazott, hogy rendbe jöjjön a holland költségvetés helyzete, és hogy így alapozzák meg a hosszú távú gazdasági növekedést. Egyes közgazdászok szerint ezek a megszorító intézkedések ellenjavalltak egy gazdasági válságidőszakban. A Nemzetközi Valutalap (IMF) számításai szerint 2013-ban 1,3 százalékkal csökken a holland GDP és 2014-ben is csak 0,3 százalékos növekedés lesz.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!