2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az NGM államtitkára szerint lényeges kérdés a képzettség, a gazdasági növekedés akadálya is lehet a képzett munkaerő hiánya.

Az Irinyi-tervvel azt szeretnénk elérni, hogy a különböző ipari ágazatok kiegyensúlyozottan fejlődjenek - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: az Irinyi-terv révén kiegyensúlyozott, egységesen erős, dinamikus fejlődést biztosító ipari struktúrát szeretnének.

Lepsényi István a műsorban szólt arról, hogy a februári adatok alapján a feldolgozóipar jól teljesít a 7,5 százalékos növekedésével, az autógyártás 4,8 százalékkal bővült, némileg elmaradva a korábbi magas ütemtől, és pozitívnak ítélte a beszállítóipar dinamikus, 9,9 százalékos emelkedését.

Az államtitkár hangsúlyozta: a beszállítóipart kell erőteljesebben fejleszteni, hamarosan megjelenik az az integrátori pályázat, amely segíti a beszállítókat abban, hogy a nagyvállalat közreműködésével az elméleti és a gyakorlati tudást megszerezzék.

Lepsényi István a foglalkoztatás területén lényegesnek kérdésnek nevezte a képzettséget, mint érvelt, jól látható, hogy a munkanélküliség és a képzettség között szoros összefüggés van. Kijelentette: a gazdaság fejlődésének ma már majdnem akadálya a képzett munkaerő hiánya.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!