2016. április 14. 09:25

Az NGM államtitkára szerint lényeges kérdés a képzettség, a gazdasági növekedés akadálya is lehet a képzett munkaerő hiánya.

Az Irinyi-tervvel azt szeretnénk elérni, hogy a különböző ipari ágazatok kiegyensúlyozottan fejlődjenek - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: az Irinyi-terv révén kiegyensúlyozott, egységesen erős, dinamikus fejlődést biztosító ipari struktúrát szeretnének.

Lepsényi István a műsorban szólt arról, hogy a februári adatok alapján a feldolgozóipar jól teljesít a 7,5 százalékos növekedésével, az autógyártás 4,8 százalékkal bővült, némileg elmaradva a korábbi magas ütemtől, és pozitívnak ítélte a beszállítóipar dinamikus, 9,9 százalékos emelkedését.

Az államtitkár hangsúlyozta: a beszállítóipart kell erőteljesebben fejleszteni, hamarosan megjelenik az az integrátori pályázat, amely segíti a beszállítókat abban, hogy a nagyvállalat közreműködésével az elméleti és a gyakorlati tudást megszerezzék.

Lepsényi István a foglalkoztatás területén lényegesnek kérdésnek nevezte a képzettséget, mint érvelt, jól látható, hogy a munkanélküliség és a képzettség között szoros összefüggés van. Kijelentette: a gazdaság fejlődésének ma már majdnem akadálya a képzett munkaerő hiánya.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.