2017. március 16. 12:10

Legalább egy ember megsebesült, amikor egy boríték felbontása után robbanás történt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) párizsi irodájában - jelentette csütörtökön a BFM TV francia hírtelevízió.

A rendőrség tudatta: folyamatban van a rendőri akció a Világbank és az IMF párizsi irodájánál. Az épületeket kiürítették, a környéket lezárták.

A rendőrség egy névtelenséget kérő tisztje azt mondta, hogy anyagi kárt nem okozott a levélbomba. Michel Cadot párizsi rendőrfőnök tudatta: a robbanószerkezetet nyilvánvalóan házilag készítette az ismeretlen feladó. Cadot beszámolt arról is, hogy a napokban több fenyegető telefonhívás érkezett a hivatalba, de nem tudni, hogy ezeknek van-e közük a levélbombához.

A héten a német pénzügyminisztériumba is küldtek levélbombát. Később egy görög baloldali, földalatti szervezet jelentkezett a merényletkísérlet elkövetőjeként. A párizsi levél feladójaként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett. Franciaországban szükségállapot van érvényben szélsőséges iszlamisták által az utóbbi két évben elkövetett merényletei miatt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.