2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Levélbombát küldtek a Deutsche Bank, a legnagyobb német pénzintézet elnökének, a küldeményt Josef Ackermann frankfurti irodájába címezték, a robbanószerkezetet még időben észrevették.

A küldeményre szerdán lettek figyelmesek a Deutsche Bank székházában a beérkező leveleket ellenőrző biztonságiak, és riasztották a rendőrséget. A hatóságok csütörtökön, a csomag átvizsgálása után közölték, hogy az A5-ös méretű borítékban gyúlékony, robbanékony por volt, és a boríték kinyitásakor fel is robbanhatott volna, a küldemény így működőképes levélbombának minősül.

A házilagos gyártású bomba feladójának kilétéről és az indítékról egyelőre nincsenek adatai a hatóságoknak. A globálisan tevékenykedő pénzintézet megerősítette valamennyi irodája védelmét.

Josef Ackermann bankvezetői tevékenységét korábban is számos bírálat érte, a pénzügyi-gazdasági válság elmélyülése óta pedig világszerte, így Németországban is jelentősen romlott a bankok, pénzügyi vállalkozások megítélése a közvéleményben. Josef Ackermann, a német bankvilág legismertebb figurája így széles körben jóformán gyűlölt személlyé vált, kapott már halálos fenyegetéseket is.

Frankfurtban –  Németország pénzügyi központjában – a Deutsche Bank székházának szomszédságában a Foglaljuk el (Occupy) mozgalom október közepe óta rendszeresen tüntetéseket tart, a mozgalom aktivistái pedig novemberben megzavarták a bankvezető egy hamburgi nyilvános előadását. Csütörtökön a mozgalom közleményben határolódott el a merényletkísérlettől. Így tett az ATTAC  elnevezésű, ugyancsak bank- és globalizációellenes mozgalom is.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!