2017. május 26. 18:39

Betiltotta az aréna szó használatát.

Recep Tayyip Erdogan török elnök péntekek elrendelte az aréna szó használatát tiltását a török stadionok nevében. Arra hivatkozott, hogy az aréna idegen szó, továbbá az "a gladiátorok és vadállatok harcára" utal.

A török elnök, Erdogan 

Több törökországi stadion nevében szerepel az aréna angol nyelvű változata, rendszerint a szponzor nevével együtt, akiről a létesítményt elnevezték. Ez a helyzet több neves isztambuli futballklub - közöttük a Galatasaray (Türk Telekom Arena) és a Besiktas (Vodafone Arena), valamint a nemrégiben Euroliga-győztes lett Fenerbahce kosárlabda csapata (Ülker Sports Arena) esetében is.

"Ellenzem az aréna kifejezést.  Tudják, mit csináltak a múltban az arénákban? Embereket marcangoltak ott vadállatok" - mondta Erdogan Isztambulban egy vallási iskola diplomaosztóján mondott beszédében.

"Utasítottam az illetékes minisztert, hogy töröljék az aréna szót a stadionok nevéből" - tette hozzá az elnök.

Erdogan a török nyelv harcos védelmezője. Két nappal korábban egy török nyelvről tartott konferencián utalt arra, hogy ellenzi az idegen szavak használatát a cégtáblákon, illetve a sportlétesítményeken. 

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.