TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. november 14. 11:01

Egyes vélemények szerint több probléma is felmerül Miskolc új logójával kapcsolatban.

Lecserélné régió logóját Miskolc városa - derül ki az eszak.hu-n megjelent cikkből. Egy marketintszakember szerint az új logó

"modern, egyszerű, ugyanakkor határozott formában kirajzolódnak a hegyek és volgyek vonulatai, benne van az innováció és az intelligens megoldások üzenete. A logó színét magyarázzal, hogy Miskolc zöld város egy különleges természeti környezetben. Elrejtettünk benne egy érdekes kis szakmai játékot is, amely a világ egyik legtöbbször használt városlogóját idézi meg, kreatív formában: a szimbólumban egy szív is felfedezhető, utalva a helyiek város- és vendégszeretetére".

Az új logó

Információk szerint azonban több probléma is felmerül az új logóval kapcsolatban:

  • Úgy tűnik, hogy senkivel sem egyeztettek a logó cseréjével kapcsolatban, még a szakmán belül sem.
  • A város nem írt ki pályázatot, nem kért ajánlatokat, terveket.
  • A tervezőkről nem lehet sokat tudni, nincs honlapjuk, viszont a várostól korábban a Diósgyőri vár arculatát is megkapták feladatként.
  • Az új logó "lopottnak tűnik", hiszen vitathatatlanul hajaz az ausztrál Melbourne város logójára (ez a véleménye Á. Tóth József grafikusnak is, az Á. Tóth és Barátai Produkciós és Reklámügynökség Kft. ügyvezetőjének).
Melbourne város logója

A portál szerette volna megkérdezni a logóváltás anyagi vonzatairól a miskolci önkormányzatot, hiszen a tervezés, a csere mind költséggel jár, választ azonban nem kaptak. Helyette érkezett hozzájuk egy meghívó egy önkormányzati cégtől, melyen már az új logó szerepelt.

Miskolc város régi logója

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.