Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Összességében a piaci tendenciáknak megfelelően teljesítettek a magán-, az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségpénztárak 2009 első negyedévében - közölte a Stabilitás Pénztárszövetség az MTI-vel.

A szövetség szerint a nyugdíjpénztári vagyonok csökkenése ugyan nem állt meg ez év első negyedévében sem, de a pénz- és tőkepiaci tendenciáknak megfelelően a csökkenés mértéke jelentősen elmaradt az előző negyedévihez képest.

A magánnyugdíjpénztárak vagyona a tavalyi harmadik negyedévi 1861 milliárd forintról a negyedik negyedévben 1752 milliárd forintra csökkent, míg 2009. március végén 1745 milliárd forint volt. Az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona ugyanakkor 1,27 milliárd forintról 1,24 milliárdra, illetve 1,23 milliárd forintra mérséklődött.

A szövetség szerint - tekintve, hogy a pénz- és tőkepiac már az idei első negyedév végére stabilizálódott - reális esély mutatkozik arra, hogy az elmúlt időszak nyugdíjpénztári veszteségei hosszú távon visszapótlódjanak. Ez a folyamat egyértelműen látszik a még nem publikált, de már a pénztárak birtokában lévő második negyedévi hozamadatokból.

A magánnyugdíjpénztárak taglétszáma az idei év első negyedévében is emelkedett, követve a 2008. évi tendenciát, amikor negyedévről negyedévre nőtt a taglétszám. Az idei első három hónapban 25930 taggal gyarapodtak a magánnyugdíjpénztárak és létszámuk elérte a 2,78 milliót. Az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma viszont enyhén visszaesett, 627 ezerről 590 ezerre.

A nyugdíjpénztárakat illetően a szövetség lényegében az összes pénztár adatait összegzi, az egészségpénztárak esetében a Stabilitáshoz tartozókat külön számolja. A vagyon a Stabilitáshoz tartozó egészségpénztáraknál két százalékkal 42,44 milliárd forintra mérséklődött az idei első negyedévben, az összes egészségpénztárat tekintve pedig a csökkenés mértéke 3,7 százalék volt. Az egészségpénztárak összesített vagyona ez év március végén 47,56 milliárd forintot tett ki.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.