2016. január 9. 05:40

A lengyel kormány tíz napon belül elkészül a szupermarket-adótörvény tervezetével, így újabb, Magyarországon már bevezetett intézkedést másolhat a lengyel kormány.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Henryk Kowalczyk tárca nélküli miniszter, az Állandó Miniszterelnöki Tanács elnöke a kiskereskedelmi hálózatok képviselőivel pénteken folytatott megbeszélést követően újságírókat arról tájékoztatta, hogy a törvénytervezetből valószínűleg ejtik az üzletek hasznos alapterületére vonatkozó kikötést. "Minden érintett fél egyetértett abban, hogy ezt a feltétel felesleges" - mondta. A kiskereskedelmi láncok különadója forgalomarányos és progresszív lesz - tette hozzá.

Az alacsony forgalmú üzletek "semmiképpen nem fognak adót fizetni" - szögezte le Henryk Kowalczyk a TVN24 BiS tévécsatornának adott interjúban, és Pawel Szalamacha pénzügyminiszterre hivatkozva bejelentette egyúttal azt is, hogy a törvénytervezettel tíz napon belül el is készülnek.

Az elmúlt évek legnagyobb vállalati botrányai

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt eredetileg a 250 négyzetmétert meghaladó hasznos alapterületű kiskereskedelmi üzletekre tervezett 2 százalékos forgalmi különadót kivetni, a 2016-os költségvetési törvénytervezetben pedig az adónemre kétmilliárd zloty bevételt irányzott elő.

A lengyel PAP hírügynökséget a kiskereskedelmi ágazat képviselői arról tájékoztatták, hogy a pénteken kialkudott módosítás nem fogja lényegesen érinteni a tervezett adóbevételt.

MTI