1p

Magyarország nem vizsgálja új megállapodás lehetőségét a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - közölte a Reuters hírügynökséggel a nemzetgazdasági minisztérium pénteken, cáfolva egy aznapi lapértesülést.

A Magyar Nemzet arról írt, hogy Matolcsy György és Simor András jegybankelnök egy úgynevezett elővigyázatossági hitelmegállapodás felől is tájékozódhat, amikor tárgyalást folytatnak az IMF képviselőivel Washingtonban.

A minisztérium sajtóirodája szerint "ez a jelentés minden alapot nélkülöz". "Matolcsy György washingtoni tárgyalásai során nem kerül szóba egy új hitelmegállapodás lehetősége az IMF-fel. A gazdasági miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök többször megerősítette, hogy Magyarország nem kíván új megállapodást aláírni az IMF-fel, és ebben nincs változás."

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!