<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Sony filmstúdió The Interview (Az interjú) című filmje már 31 millió dolláros (8,3 milliárd forintos) online és ötmillió dolláros (1,3 milliárd forintos) mozis bevételre tett szert karácsonykor indult forgalmazása óta.

A 11 nap alatt elért bevételi adatokat a stúdió kedden tette közzé. A Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor elleni CIA-merényletről szóló, Seth Rogen és James Franco főszereplésével forgatott szatírát január 4-ig több mint 4,3 millió alkalommal töltötték le. Emellett csaknem hatszáz független észak-amerikai moziban ötmillió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.

A 31 millió dolláros bevétellel a Sony Pictures nemzetközi diplomáciai botrányt kavaró produkciója lett minden idők legjövedelmezőbb online forgalmazott hollywoodi filmje. Ugyanakkor szakértők szerint a 44 millió dollárból (12 milliárd forintból) készült filmkomédia hagyományos mozis forgalmazással csupán bemutatása hetében akár 30 millió dollárt kereshetett volna.

A stúdió azt követően választotta a film online forgalmazását, hogy észak-koreai hackerek november végén feltörték a Sony számítógépes rendszerét, nyilvánosságra hozták a stúdió elektronikus levelezését, több tízezer alkalmazottjának személyes adatait, kiszivárogtattak több produkciót, többek között az új Bond-film forgatókönyvét, majd a decemberi bemutató előtt merénylettel fenyegették meg azokat a mozikat, amelyek a The Interview vetítését tervezték.

A stúdió előbb a terrorkockázat miatt úgy határozott, hogy dobozban hagyja a filmet, ám kisvártatva az online bemutatás mellett döntöttek, és független mozikkal is szerződtek a vígjáték vetítésére.

Elemzők szerint a széleskörű online forgalmazásnak köszönhetően a Sony valószínűleg visszakapja a produkció elkészítésére fordított összeget.

Hirai Kazuo, a Sony vállalat vezetője kedden egy Las Vegas-i elektronikai vásáron kijelentette, hogy szerinte a hackertámadásnak nem lesz jelentős pénzügyi hatása a stúdióra nézve.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.