<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sony filmstúdió The Interview (Az interjú) című filmje már 31 millió dolláros (8,3 milliárd forintos) online és ötmillió dolláros (1,3 milliárd forintos) mozis bevételre tett szert karácsonykor indult forgalmazása óta.

A 11 nap alatt elért bevételi adatokat a stúdió kedden tette közzé. A Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor elleni CIA-merényletről szóló, Seth Rogen és James Franco főszereplésével forgatott szatírát január 4-ig több mint 4,3 millió alkalommal töltötték le. Emellett csaknem hatszáz független észak-amerikai moziban ötmillió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.

A 31 millió dolláros bevétellel a Sony Pictures nemzetközi diplomáciai botrányt kavaró produkciója lett minden idők legjövedelmezőbb online forgalmazott hollywoodi filmje. Ugyanakkor szakértők szerint a 44 millió dollárból (12 milliárd forintból) készült filmkomédia hagyományos mozis forgalmazással csupán bemutatása hetében akár 30 millió dollárt kereshetett volna.

A stúdió azt követően választotta a film online forgalmazását, hogy észak-koreai hackerek november végén feltörték a Sony számítógépes rendszerét, nyilvánosságra hozták a stúdió elektronikus levelezését, több tízezer alkalmazottjának személyes adatait, kiszivárogtattak több produkciót, többek között az új Bond-film forgatókönyvét, majd a decemberi bemutató előtt merénylettel fenyegették meg azokat a mozikat, amelyek a The Interview vetítését tervezték.

A stúdió előbb a terrorkockázat miatt úgy határozott, hogy dobozban hagyja a filmet, ám kisvártatva az online bemutatás mellett döntöttek, és független mozikkal is szerződtek a vígjáték vetítésére.

Elemzők szerint a széleskörű online forgalmazásnak köszönhetően a Sony valószínűleg visszakapja a produkció elkészítésére fordított összeget.

Hirai Kazuo, a Sony vállalat vezetője kedden egy Las Vegas-i elektronikai vásáron kijelentette, hogy szerinte a hackertámadásnak nem lesz jelentős pénzügyi hatása a stúdióra nézve.

MTI