2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

"Az eurókötvény nem szükséges és nem megfelelő eszköz", ismételte meg korábban már többször kifejtett véleményét a német kancellár. Merkel Mario Monti olasz miniszterelnökkel és Nicolas Sarkozy francia elnökkel tartott közös sajtótájékoztatón Strasbourgban. Merkel kijelentése után héthetes mélypontra gyengült az euró, és megugrottak az állampapírok hozamai.

Merkel szerint a közös eurókötvény abszolút rossz jelzés lenne, mert elfedné a hozamkülönbségeket, márpedig azok fontos üzenetei az elvégzendő feladatoknak. A német kancellár ugyanakkor kiállt az adósságcsökkentés és a szorosabb gazdasági koordináció mellett.

Merkel, Monti és Sarkozy kijelentették, hogy elismerik az Európai Központi Bank függetlenségét, és nem fognak különböző igényekkel az EKB-hoz fordulni a válság megoldása során.

Emellett azt is bejelentették, hogy Párizs és Berlin az elkövetkező napokban az eurózóna kormányzásának javítása érdekében az európai szerződések módosítására fog közös javaslatot tenni.

A sajtótájékoztatót követően 7 hetes mélypontra esett az euró a dollárral szemben. A jegyzés egészen 1.3318-ig csökkent, majd később kicsit korrigált, jelenleg, magyar idő szerint este 18.45-kor 1.3344-en áll a keresztárfolyam.

Ezzel párhuzamosan újra 7 százalék felé emelkedett az olasz 10 éves kötvények hozama, míg a belga már 5,748-on áll.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!