TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

"Az eurókötvény nem szükséges és nem megfelelő eszköz", ismételte meg korábban már többször kifejtett véleményét a német kancellár. Merkel Mario Monti olasz miniszterelnökkel és Nicolas Sarkozy francia elnökkel tartott közös sajtótájékoztatón Strasbourgban. Merkel kijelentése után héthetes mélypontra gyengült az euró, és megugrottak az állampapírok hozamai.

Merkel szerint a közös eurókötvény abszolút rossz jelzés lenne, mert elfedné a hozamkülönbségeket, márpedig azok fontos üzenetei az elvégzendő feladatoknak. A német kancellár ugyanakkor kiállt az adósságcsökkentés és a szorosabb gazdasági koordináció mellett.

Merkel, Monti és Sarkozy kijelentették, hogy elismerik az Európai Központi Bank függetlenségét, és nem fognak különböző igényekkel az EKB-hoz fordulni a válság megoldása során.

Emellett azt is bejelentették, hogy Párizs és Berlin az elkövetkező napokban az eurózóna kormányzásának javítása érdekében az európai szerződések módosítására fog közös javaslatot tenni.

A sajtótájékoztatót követően 7 hetes mélypontra esett az euró a dollárral szemben. A jegyzés egészen 1.3318-ig csökkent, majd később kicsit korrigált, jelenleg, magyar idő szerint este 18.45-kor 1.3344-en áll a keresztárfolyam.

Ezzel párhuzamosan újra 7 százalék felé emelkedett az olasz 10 éves kötvények hozama, míg a belga már 5,748-on áll.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.