2008. április 1. 10:44

A svájci UBS ma 19 milliárd dolláros veszteség leírását jelentette be, ezzel közel a duplájára emelkedett a cég hitelválság miatti vesztesége - írja a BBC honlapja.

Tavaly 18,4 milliárdos veszteséget írt le a jelzálogpiaci krízis miatt a UBS, mai bejelentése szerint további 19 milliárd dolláros vesztesége keletkezett. Emellett a cég azt is közölte, hogy nem fogják újraválasztani a cég elnökét, Marcel Ospelt, aki korábban a vállalat vezérigazgatója is volt.

Az összesen 37 milliárd dolláros leírás azért is számít magasnak, mivel a cég kapitalizációja 60 milliárd dollár. Az idén újabb 15 milliárd dollár értékben tervezik részvények kibocsátását, hogy fedezzék a veszteségek egy részét. Jelenleg már a svájci bank számít a hitelválság legnagyobb vesztesének világszerte.

A UBS korábban már beszámolt arról, hogy az első negyedévben várhatóan 12,1 milliárd dolláros veszteséget fog produkálni. A cég most egy új társaság alapítását tervezi, abba tömörítenék az elértéktelenedő hiteleiket.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.