2007. július 30. 06:36

Augusztus végig 1,3 millió egyéni vállalkozó és magánszemély kap értesítést az adóhivataltól. Ha folyószámla-kivonatuk hiányt mutat, azt szeptember 17-ig kell rendezniük, olvasható a Világgazdaságban.

Augusztus végéig várhatóan 1 300 000 egyéni vállalkozónak és magánszemélynek küld folyószámla-kivonatot az állami adóhatóság, amely mintegy tízszázalékos növekedést jelent a tavalyi 1 177 000 után - tudta meg a Világgazdaság az APEH-től.

A küldemények számának jelentős növekedését két tényező okozza: egyrészt az idén január elsején végrehajtott illetékintegráció, másrészt pedig az, hogy még mindig sok a hibásan beadott elektronikus bevallásból származó rendezetlen folyószámla.

A magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak küldött küldemény 36 százaléka (467 ezer) lesz vastagabb az átlagosnál, mivel a pótlékfelszámításról szóló értesítőt is tartalmazza. Az adózóknak az értesítőben közölt késedelmi pótlékot szeptember 17-ig meg kell fizetniük, írja a Világgazdaság.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.