2012. május 11. 10:52

Magyarország keleti nyitást hajt végre külgazdaság-politikájában, aminek legfontosabb szereplője paradox módon Németország, mert gyakran német termékekben integrálódva jut el a magyar teljesítmény a keleti országokba - mondta az új győri Audi-gyár pénteki bokrétaünnepségén Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Az Audi-bővítéssel eldőlt, hogy Magyarország, Győr és a magyar autógyártás a jövőhöz tartozik. Németország újból megtalált közép-európai helye szintén a jövő záloga - jelentette ki a miniszter.

Megjegyezte: 2008 után eldőlt, hogy mindenki veszít, aki elveszti az iparát, és mindenki nyer, akinél az ipar épül.

Az Audi győri gyárbővítésének sikerét az biztosítja, hogy "egyértelműen a világszínvonal csúcsát képviselő" üzem épül itt - hangoztatta a beruházás pénteki bokrétaünnepségén Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja.

"A minőség, a bizakodás és a szigorú következetesség nélkül, amit itt, Győrben biztosítanak, nem lenne elképzelhető" mindez - tette hozzá.

Megjegyezte: más üzemekkel együtt a gyárra jelentős szerep hárul az Audi 2020-ra kitűzött céljainak megvalósításában.

Az építési munkálatok kiváló ütemben haladnak. Meg vagyunk róla győződve, hogy a járműgyárat a tervek szerint határidőre felépítjük – mondta az eseményen Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

Hangsúlyozta: teljesítményük öt pillére a tisztelet minden munkás teljesítménye iránt, a döntéshozatalokban megmutatkozó bátorság, a csapatjáték, a döntések melletti elkötelezettség, valamint a munka és a termékek iránti szenvedély.

Ulrich Minke, a társaság járműgyártásért felelős ügyvezetője egyebek mellett arról beszélt: a munkálatok 75 százalékát magyar cégek végezték, ami jól mutatja, hogy az itteni építőipar versenyképes, az Audi pedig bízik a magyar gazdaságban.

Szólt arról is: tavaly óta veszik fel az embereket a 2100 fős létszámbővítés keretében; eddig 9 millió eurót "fektetett munkatársakba" a bővítés során a cég, amely saját képzési központjában ezer embernek mintegy 100 ezer órányi oktatást tartottak.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.